Artikel fra HOP-IN forløbet

HOP-IN er en succes

Når man er ung og på tærsklen til at træde videre i uddannelsessystemet, kan det være svært at vide, hvad man vil og skal, hvis man endnu ikke har fundet lige netop det, man brænder for og er dygtig til. Allerede i 8. klasse bliver man præsenteret for mulighederne for videregående uddannelser og bliver erklæret egnet eller ikke egnet. Dette fortsætter i 9. klasse og nu skal beslutningen tages. Skal man læse videre eller skal man fortsætte i 10. klasse. Derfor er HOP-IN projektet så vigtigt ifølge de fire kommuner.
Elever, der ellers er forrest i klassen var ikke nødvendigvis de dygtige. I stedet spirrede de elever, der til dagligt er bagerst i klassen op og kunne nu se en fremtid for dem selv som produktionsmedarbejder, murer eller elektriker.

Rollerne bliver byttet om

I løbet af den fire-dages arbejdsuge går eleverne til opgaven med stor entusiasme. Og nu kommer eleverne bagerst i klassen til sin ret. De spirer op og er pludselig gode til noget i skoleregi. Det giver en helt anden rollefordeling i klasserne og en selvsikkerhed omkring fremtiden for mange af eleverne.
Til at undervise og vejlede i det daglige kom Talentholdet fra Dansk Produktions Univers, som var gode til at motivere eleverne og styrke deres selvtillid ved at fortælle dem, at de var gode til netop deres fag.
Der var adskillige søde anekdoter fra ugen, hvor elever blomstrede op og fandt noget, de var gode til, som kunne blive en reel fremtidsuddannelse for dem.

Gennem hele projektet, fra start til slut, har kommunerne mulighed for at få råd og vejledning fra Dansk Produktions Univers, der også til næste år vil være tovholder på HOP-IN.

Recent Posts

Flere end 8000 elever fra folkeskolen, fagskoler og 100 virksomheder er med i HOP-IN

Vær med til at styrke dansk produktions fremtid

0
Elever
0
Skoler
0
Virksomheder
0
Kommuner
2018-11-14T11:04:27+00:00

Dansk Produktions Univers

Vejlevej 2, 8722 Hedensted

Phone: 7022 8722

Mobile: 2037 6657

Web: Vores hjemmeside

seneste historier